Camilla tipsar

Det finns ju ingenting som är coolare och finare än att kunna rädda liv! 

Camilla Thurell, grundare av Life in Mind

Camilla Thurell grundade Life in Mind 2010. Hon hade då utbildat i HLR och första hjälpen i nästan 10 år både innan och vid sidan om sitt yrke som sjuksköterska i ambulans och på barnakuten. Camilla har utbildat på alla nivåer inom HLR, både till allmänhet, sjukvårdspersonal, nya instruktörer och huvudinstruktörer. Därför blev drivkraften i Life in Mind att skapa något större, ett stort härligt team av instruktörer och medarbetare med målet att nå ut till så många det bara går, hålla högsta kvalitet och ha roligt hela tiden! Att göra HLR kurser snygga och ”fräscha” (som en kursdeltagare sa en gång) har också varit en drivkraft. Att paketera, samarbeta och skapa events runt ämnet så det blir lite hetare än det kanske varit tidigare. Detta är en anledning till att Camilla med jämna mellanrum medverkar i TV4 Nyhetsmorgon – för att nå ut till fler och kanske bidra till ett ökat civilkurage!

Trygghet är också ett starkt målsnöre – man ska få vara trygg som förälder, trygg som medarbetare och trygg som medmänniska. Att veta vad jag ska göra när någon plötsligt faller ihop, får kraftig smärta i bröstet, eller ett barn som får en feberkramp eller slår i huvudet är en stor trygghet och något man ska vara stolt över! Och de här kunskaperna borde vara lika självklara som att gå en brandutbildning, köpa en säker bilbarnstol eller gå till tandläkaren! 

Välkommen att ta del av Camillas tips, nyheter och tänkvärda ord!

Nya riktlinjer för HLR

Titta på Camilla när hon berättar om de nya riktlinjerna för Barn-HLR i Nyhetsmorgon. Revideringar vart femte år Vart femte år sker revideringar av vårt

LÄS MER

Webbkurser i Barn-HLR

En popcornkärna som fastat i halsen blev starten på vårt initiativ med webbkurser i Barn-HLR och första hjälpen. Ett gripande möte med Alexandra, mamma till Nova 1,5år som fick luftvägsstopp hemma.

LÄS MER

Tips inför sommarapoteket

Tips för sommarapoteket- gör dig redo inför semestern! Vi vill ju inte behöva avbryta en skön semesterdag i hängmattan för att behöva kasta sig i

LÄS MER