"En livsviktig kurs" - En Utbildning i barn HLR & första hjälpen

Vår utbildning i Barn-HLR och första hjälpen som vi kallar En livsviktig kurs riktar sig till alla som har barn omkring sig

Om utbildningen "En livsviktig kurs"

Vår utbildning i Barn-HLR och första hjälpen som vi kallar En livsviktig kurs riktar sig till alla som har barn omkring sig; föräldrar, mor- och farföräldrar, barnvakter och förskole-/skolpersonal. Denna HLR-utbildning innehåller Hjärt- och lungräddning (HLR) samt första hjälpen (L-ABC). Vi tar även upp vanliga barnolycksfall och sjukdomsfall. Kursen ger en bred handlingsberedskap och ökad trygghet att våga agera i väntan på ambulans.

Kursinnehåll:
  • Undersökning av livlöst barn
  • Hjärt- lungräddning (HLR) på barn
  • Handgrepp om barnet sätter i halsen/ Luftvägsstopp
  • Första Hjälpen (L-ABC)
  • Att larma 112
  • Akuta sjukdomstillstånd och olycksfall: kramper/feberkramper, krupp, brännskador, förgiftningar, drunkning, fallolyckor: nack- och ryggskador
Föregående bild
Nästa bild

Fysisk HLR-kurs i Stockholm

Äntligen har vi kunnat starta upp våra populära kvällskurser i Barn-HLR och Första hjälpen igen. Du lär dig bland annat hjärt-lungräddning på barn, hur du agerar om ett barn sätter i halsen, faller ner för en trappa eller får i sig något giftigt. 

Kvällskursen hålls på Scandic Anglais i Stockholm.

Föregående bild
Nästa bild

Webbkurser

Samma innehåll, samma kvalitet som vår fysiska kurs. Kursen finns för hela familjen eller förskolan. I webbkursen ingår övningsdockor som skickas hem till dig. Du övar sedan filmbaserat med Camilla Thurell, HLR-expert och Life in Minds grundare. 

Finns i tre varianter; med inriktning på spädbarn, barn över 1 år eller barn 0-18år.

Föregående bild
Nästa bild

Interested in a course in english?

Or child CPR courses is also available in English. Click below for more information or reach out to us if you have any additional questions. 

Se filmen om Jacobine som räddar sin dotter Vera

Företag/Grupper

Beroende på verksamhet/ålder på barnen kan vi anpassa innehållet i kursen för 0 år till pubertet eller 1år till pubertet. 

Pris: 990kr/person  (50% rabatt till dig som samordnare)

Ni väljer själva om ni vill ha vår traditionella kurs; 3h kurs på plats med vår instruktör eller om ni vill gå vår blended learning; där går ni först vår webbkurs och sedan kommer vi ut och övar på de praktiska delarna (1,5h). 

Ni behöver ha en lokal som är tillräckligt stor för alla deltagare på golvet, med rum för övningsdockor. Ett vardagsrum funkar fint! Praktik på stora och små dockor, där alla har sin egen docka, och mycket fokus läggs på just den praktiska övningen. 

För privata grupper behöver ni vara minst 10 betalande deltagare. På dessa privata kurser får ni gärna ha era barn med om det underlättar.

Intresseförfrågan instruktörsledd kurs