Dela inlägg

När Corona kom hade vi redan smygstartat

Jag har jobbat med HLR kurser sen jag var 16 år, och sett så otroligt många företag framför allt som kämpar med att få loss sin personal i klassrum i tre timmar. Det tar lång tid och mycket administration att först hitta datum som passar, sen blir verksamheten blir störd när många ur personalen ska gå kurs samtidigt, när dagen väl kommer är någon är sjuk, föräldrarledig eller hann inte komma och det slutar med att det ändå blir för få utbildade på arbetsplatsen. Det blir både dyrt och tidskrävande. 

Så när pandemin slog till oss med all kraft 2020 hade vi redan tagit fram ett alternativ- våra webbkurser i HLR och första hjälpen. Vi hade också fått testa så smått på de företag som hade vågat börja för att de såg att det var ett väldigt bra upplägg, många tyckte t.o.m. att detta var bättre än de traditionella alternativen.

I mars 2020 slog Cororna-vågen över Sverige och över natt ställdes fysiska ALLA kurser in. Hjälp vad läskigt det var. Fysiska kurser var ju det vi jobbat med så länge. Vi på Life in Mind, fick precis som många andra drabbade företag, ställa om över natt. Pandemin var ett faktum och framåt hösten 2020 började även omvärlden kännas lika redo som vi – det var webbaserade alternativ som gällde.
Kunder ringde oss för att det hade nosat upp att vi hade webbkurser. Vi testade oss fram ännu mer och märkte att det här var ju så bra! 

Företagen kunde nu utbilda alla på arbetsplatsen i webbkursen och sen välja ut hur många de ville öva praktiskt med. Några körde duktigt varje år i vanliga fall och valde att nu bara köra webbaserat som en repetition. Till andra skickade vi ut dockor och körde praktisk träning med över videolänk och hos vissa kunder fick vi vänta med praktiken tills restriktioner släppte och vi kunde komma ut för att öva praktiskt med egna dockor. Men alla gick de vår webbkurs och de var så nöjda! 

Nu går flera hundra deltagare vår webbkurs varje vecka och vi tror det här upplägget är här för att stanna, det här är framtiden! 

Vi har kurser för alla!

Vi arbetar idag med kunder från väldigt olika brancher såsom industrier, skolor, assistansbolag och hotellkedjor där vi tagit fram skräddarsydda kurser som vi kopplat ihop med deras läroplattformar. Löpande rapportering på deltagarnas framsteg samt möjlighet att bygga på med en komprimerad praktisk träning har gjort kurserna effektiva och flexibla som aldrig förr. Vi är så glada för att vi fått förtroendet att skapa kurser som gör det enkelt att gå kurs, roligt att lära sig och som utnyttjar tiden effektiv för både medarbetare och arbetsgivare.

Ingen unge ska drunkna!

Vilken härlig start vi fått på denna badsommar! Låt det fortsätta så.Läs Camillas livsviktiga badtips och ta del av vårt erbjudande: Kurs i Barn-HLR + bad-tavla från Kunskapstavlan på köpet!

LÄS MER

Dadathlon 18/6 2023!

Kom på Dadathlon 18 juni! Söndag den 18e juni är det dags för en festival för hela familjen! Arrangerad av den ideella organisationen DaddyHood Europe

LÄS MER