Jobba med oss!

Va roligt att du är intresserad av att jobba med oss på Life in Mind. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar, våra värderingar och förutsättningar för uppdraget som instruktör.

Om oss

Vi är ett litet men expanderande företag med säte i Stockholm där vi, Camilla och Maria sitter. Vi har ett instruktörsteam om ca 25 instruktörer runtom i Sverige och vi rekryterar mycket med hjärtat. Vi anser att personlig lämplighet är enormt viktigt i rollen som instruktör och vi brukar säga att vi vill att man ska känna att man som anställd/ konsult ”hoppar på vårt tåg”. Vi skryter också om att vi har Sveriges bästa instruktörer och detta handlar mycket om att vi jobbar utifrån våra tre värdeord nedan. Vi har redan sen start nischat oss med att rekrytera instruktörer från den akuta sjukvården, ambulansen, SOS alarm eller brandförsvaret, detta då vi vet att instruktörens erfarenhet från hjärtstopp eller andra akuta insatser ger en speciell fingertoppskänsla och är enormt uppskattat bland våra deltagarna. Våra instruktörer uttrycker även att detta extrajobb är ett fint mervärde och komplement till deras ordinarie uppdrag.

Maria & Camilla

 

Glädje!

Vi tycker det är viktigt med glädje på jobbet! För dig som instruktör innebär detta att våga ha kul under kurserna som ju även är mycket av en teambuilding-aktivitet för många personalgruppen. Vi tror att man lär sig bäst när man även får ha skoj under tiden. De finaste utvärderingarna är dem där deltagarna är nöjda, men faktisk även har haft kul, trots ibland tunga ämnen. 

Trygghet!

När deltagarna lämnar kurslokalen ska de känna sig trygga och ha mod att ingripa om olyckan är framme. Detta är vårt mål! Även trygghet i rollen som instruktör är viktigt. Här har vi ett ansvar men tror även att din erfarenhet från relevant bransch kommer skapa en extra fin trygghet inom dessa livsviktiga ämnen. 

Kvalitet!

 För att hålla hög kvalitet är alla våra kurser standardiserade, det finns alltid en presentation med ett kursupplägg som du hämtar från vårt intranät. Ett annat led i att hålla god kvalitet är våra utvärderingar som är obligatoriska och genomförs digitalt i slutet på varje kurs. Detta är ett uppskattat verktyg för att möjliggöra utveckling och förbättring, både för dig som instruktör och oss på kontoret.

Våra kurser

Alla våra kurser innehåller HLR (barn eller vuxen) och en del med Första hjälpen. Vi håller både helt traditionella klassrumsledda kurser på 3h samt s.k. kombokurser där deltagarna går vår teoretiska webbkurs och sedan kommer till ett övningstillfälle (1,5 h) på plats hos kund där vi enbart övar HLR med hjärtstartare och Luftvägsstopp.

Kombokursen är enormt uppskattad av våra kunder och finns för Vuxen-HLR, Barn-HLR samt Vuxen + Barn (över 1 år) HLR. 

Merparten av våra kurser är inom Vuxen-HLR för allmänheten men också en hel del Barn-HLR på förskolor och privata grupper samt event av olika slag.

Övningsmaterial

Material vi använder på våra Vuxen-HLR kurser, och som du får i din väska vid uppstart är: 

 • 15-20 st Mini Anne (mellan 9-15 deltagare som max på kurserna beroende på kurs, men ha alltid lite extra dockor med)
 • Extra Mini Anne -lungor – så du kan byta med jämna mellanrum
 • 1 st Little Anne
 • Extra Little Ann-lungor – så du kan byta med jämna mellanrum
 • 20 st hjärtstartarattrapper (de blå)
 • 1 AED-trainer (träningshjärtstartare, helst LifePak CR2 eller CRPlus)
 • Tillbehörskit med sax och rakhyvel
 • Extra övningselektroder (3st) och batterier till trainern
 • 4 st lakan eller liknande (för att skydda dockor på golvet och för att ”Fylla ut kläder till Little Anne vid scenarioträning)
 • Spritservetter (till alla deltagare) och sprayflaska med 70% ytdecinfektion
 • Adaptrar till telefon/dator för HDMI + VGA- koppling till projektor
 • Tryckförband att visa upp 

Om du ska hålla barn-HLR kurser på förskolor så får du även babydockor. 

Du kommer även få ett startkit med en namnskylt, brandade kläder till Little ann-dockan och lite annat smått och gott att använda på kursen. 

För att fylla på med material mailar du enkelt din beställning till vårt lager. Mer info om detta har vi på intranätet.

Utöver det fysiska materialet har alla våra kurser ett standardiserat innehåll och en tillhörande presentation. Denna laddar du ner från intranätet i god tid och här finns även anteckningar som Camilla lagt med till varje slide, som en hjälp i början.

Bokningar

För att vi enkelt ska kunna hålla koll på vilka dagar du kan jobba samt vilka pass som är bokade använder vi en delad Google-kalender. Här lägger du in lediga dagar/tider och vi skriver in så fort något är Preliminär-bokat eller Bokat. 

I kalendern ser du all all information om kursen ca 1 v innan kurs. Vi på kontoret kontaktar alltid kunden några dagar innan kurs för att stämma av detaljerna. Så allt är klart för dig att åka dit. Vi brukar skoja om att vi rullar ut röda mattan för våra instruktörer och med det menar vi att vi vill se till att allt är på banan och att det ska vara enkelt och tydligt för dig som instruktör så du bara kan åka till kunden och göra det du är bra på!

Malin – vår spindel i nätet och bokningskoordinator sitter i Jönköping och har koll på alla våra bokade kurser och hon kommer vara den du har mest kontakt med vid bokningar.

Antal uppdrag och ev resor

Vi önskar att du kan hålla minst 4 kurser per månad, det betyder ungefär två heldagar månad. Detta för att vi vet att man blir en bättre instruktör när kunskaperna hålls ajour. 

Vi har kunder och håller kurser över hela Sverige, även om merparten av våra kurser hålls i Sveriges tre största städer. För att kunna erbjuda kurser till tex vår kund Scandic Hotels som finns över hela Sverige så önskar vi att du kan ta dig an minst en resa med övernattning (självklart står vi för detta) per halvår. Resor planeras alltid i samråd med instruktör. 

En av våra största kunder Vattenfall har en hel del tillfällen uppe i Norrland. Här brukar vi försöka planera så det blir lite av en ”turné” över flera dagar när en eller flera instruktörer är på plats och vi vill gärna vet som du intresserad av att ta dig an såna lite längre uppdrag,

Ersättning

Du får timbaserad ersättning för dina uppdrag. Som anställd är ersättningen: 300kr/h och du får alltid betalt för lite extra tid runtomkring själva uppdraget eftersom vi förväntar oss att du är på plats för att förbereda i god tid.

Ersättning för olika typer av uppdrag:

 • För 3h (traditionell kurs) = ersättning för 4h
 • För en enstaka 1,5h (kombokurs) = ersättning för 4h
 • För två kombokurser direkt efter varann, en fm eller em (2*1,5h) = ersättning för 5h

Restidsersättning tillkommer om 150kr/h samt milersättning vid längre resor. Exakt resersättning hittar du specificerat i vår Policy.