HJÄRTSTARTARE

Köp Hjärtstartare & rädda liv

Alla tycker vi att en brandsläckare är en självklar del i säkerhetsutrustningen på varje företag och hem. Men visste du att 100 personer dör i bränder varje år, medan 10000 personer drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus? Finns en hjärtstartare i närheten och kan användas inom tre minuter kan upp till 70% räddas till livet, mot 5% utan den! När vi vet detta, borde väl hjärtstartaren vara lika självklar som brandsläckaren?
Köp en hjärtstartare och rädda liv på ditt företag eller förening!

Köp hjärtstartare till ditt företag och förening

Att köpa en hjärtstartare (defibrillator) är troligen den viktigaste investering ditt företag, din skola eller förening kommer att göra. Vill ni inte köpa en egen hjärtstartare erbjuder vi också möjligheten att hyra hjärtstartare till ett förmånligt pris. Vi erbjuder i första hand hjärtstartare av märket LIFEPAK CR2 men kan även hjälpa er med andra modeller och fabrikat.

Vanliga frågor om hjärtstartare

Kan jag köpa hjärtstartare som privatperson?

Absolut! Du kan köpa hjärtstartare som privatperson. Vi säljer ofta hjärtstartare till privatpersoner som vill utrusta sitt hem, landställe eller kanske båten. Här kan vi också tipsa om våra rekonditionerad hjärtstartare där priset är något lägre.

Hur ofta behöver en hjärtstartare kontrolleras?

De allra flesta hjärtstartare genomför regelbundna självtester och varnar /signalerar om något skulle vara fel, eller om batteri eller elektroder behöver bytas. Vi rekommenderar även att ha en regelbunden manuell kontroll av hjärtstartaren- där ni kontrollerar att hjärtstartaren hänger där den ska och att statusindikatorn lyser grönt/säger ok.

Vad kostar det att köpa hjärtstartare?

Alla våra priser för att köpa hjärtstartare kan du hitta på här. Om du istället önskar hyra en hjärtstartare kan du be om offert här.

Vad kostar support av hjärtstartaren?

När ni hyr eller köper hjärtstartare av Life in Mind ingår fri telefonsupport. Skulle hjärtstartaren behöva service inom garanti-tiden ingår självklart detta också.

Behöver vi gå utbildning – hjärtstartaren säger ju vad vi ska göra?

Alla hjärtstartare ger röstinstruktioner, men att klara av att använda en hjärtstartare utan regelbunden repetition är ofta svårt när man plötsligt har en till synes livlös person framför sig. Det krävs dessutom pågående HLR (Hjärt- och Lungräddning) utan avbrott i kombination med hjärtstartaren för att personen ska ha en chans att överleva. Så att gå en HLR utbildning i samband med införskaffandet av en hjärtstartare är en stark rekommendation för att hjärtstartartaren ska fylla sitt syfte och ni ska känna er trygga.

Var ska man placera en hjärtstartare?

Placeringen på hjärtstartaren beror lite på vilken typ av verksamhet ni bedriver, detta hjälper vi er självklart med. Utgångspunkten är att placeringen av hjärtstartaren ska vara lättillgänglig och tydligt uppmärkt med till exempel en skylt skylt.

Måste man registrera sin hjärtstartare?

Hjärtstartaren behöver bara registreras om ni ska uppfylla kraven för en Hjärtsäker zon. Även om ni inte är en hjärtsäker zon så är det fint att registrera sin hjärtstartare i hjartstartarregistret.se  , eftersom ni då är synliga för Sveriges SMS-livräddare om ett hjärtstopp sker i närheten.

Intresseanmälan för att köpa hjärtstartare

HJÄLP OCH SERVICE

Hjärtstartaren ska vara lättillgänglig och måste alltid fungera. Vi hjälper er självklart med placering och uppmärkning samt att hålla reda på när det dags för batteribyten och repetitionsutbildningar.

Vi finns alltid ett samtal bort om ni skulle ha några frågor eller behöver hjälp. 

Standarden är framtagen för att verksamheter ska ha en god beredskap för plötsligt hjärtstopp genom att ge rekommendationer för utbildning, placering, information och underhåll av hjärtstartaren. Vi hjälper er att uppfylla kraven för en hjärtsäker zon och i paketet ingår inramat intyg, klistermärken och digital banner till t.ex. hemsida och mail-signatur. 

BFHS

Som ett led i vår kvalitetssäkring är vi självklart medlemmar i BFHS (Branschrådet för Hjärtstartare i Sverige). Branschrådet är en leveranstörs- och fabrikatsoberoende ekonomisk förening för hjärtstartare och utbildning i samhället och verkar för ökad överlevnad vid hjärtstopp.
Läs mer här om branschrådet.

Rekonditionerad hjärtstartare till lägre pris

Med jämna mellanrum har vi även möjlighet att erbjuda begagnade/rekonditionerade hjärtstartare till ett lägre pris. Ett kostnadsvänligt och hållbart alternativ för dig som vill köpa hjärtstartare.

Exempel på rekonditionerad hjärtstartare