Med en hjärtstartare i närheten inom fem minuter kan upp till 70% räddas till livet
jämfört med 8% utan den!
Se till att ditt företag är med i tiden
utbilda din personal och köp in en hjärtstartare!

Hjärtstartare

 

Alla tycker vi att en brandsläckare är en självklar del i säkerhetsutrustningen på varje företag och hem, men visste du att 100 personer dör i bränder varje år, medan 6000 personer drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus? Finns en hjärtstartare i närheten inom tre minuter kan upp till 70% räddas till livet, mot 5% utan den! När vi vet detta borde väl hjärtstartare vara lika självklar som brandsläckaren?

Att införskaffa en hjärtstartare (defibrillator) är troligen den finaste investering ditt företag, din skola eller bostadsrättsförening kommer att göra och vill ni inte köpa in en egen hjärtstartare erbjuder vi också möjligheten att hyra den till förmånligt pris.
Vi erbjuder i första hand hjärtstartaren av märket LifePak Medtronic men kan även hjälpa er med andra modeller och tillverkare. Med jämna mellanrum har vi även möjlighet att erbjuda rekonditionerad hjärtstartare till ett lägre pris, läs mer här.
 
Tveka inte att skicka din förfrågan!

LifePak CR Plus, Medtronic

 

Lätt att förstå och använda i en akut situation när varje sekund räknas. Lifepak CR plus är smidig och lätt med hög kvalitet och prestanda samt åtta års garantitid och 2,5 års batteritid.
En prisvärd och användarvänlig hjärtstartare.
 

LifePak CR 2, Medtronic

En hjärtstartare med den senaste tekniken, otroligt användarvänlig och har ett barnläge som gör att du med en enkel knapptryckning byter till användning mot barn. CR 2 har en snabb debfibrilleringstid som sparar viktiga sekunder i en akut situation. Åtta års garanti och hela fyra års batteritid. Enkel att fästa på väggen med ett smidigt och modernt väggfäste. Går också att få med bärväska. 

En modern hjärtstartare som finns med wifi och 3G samt två språk vid behov. Med tillbehöret LIFELINK kan du som ansvarig få en notering när batteri, elektroder behöver bytas, eller om den hamnat på fel plats.

 


Hjälp och service

Hjärtstartaren ska vara lättillgänglig och måste alltid fungera. Vi hjälper er självklart med placering och uppmärkning samt att hålla reda på när det dags för batteribyten och repetitionsutbildningar.

 


Svenska Standarden för Hjärtsäker Zon- SS 280000

I september 2015 släpptes en ny svensk standard, SS280000: Hjärtsäker zon – användning av hjärtstartare i offentliga och andra miljöer utanför sjukvården.

441322

Standarden är framtagen för att verksamheter ska ha en god beredskap för plötsligt hjärtstopp genom att ge rekommendationer för utbildning, placering, information och underhåll av hjärtstartaren. Genom att vara en hjärtsäker zon har ni beredskap om ett plötsligt hjärtstopp skulle inträffa och visar omtanke om era gäster, besökare, kunder och anställda. Som en hjärtsäker zon så tar ni också ett aktivt och långsiktigt beslut där ni har en plan för underhåll av era hjärtstartare och personalens kompetens. Vi hjälper er att uppfylla kraven för en hjärtsäker zon och i paketet ingår inramat intyg, klistermärken och digital banner till t.ex. hemsida och mail-signatur. 


Om ni som företag och arbetsplats vill uppfylla en hjärtsäker zon enligt den nya svenska standarden hjälper vi er självklart med detta! 

Läs mer om Hjärtsäker zon

Registrera Hjärtsäker zon här


Branschrådet för Hjärtstartare i Sverige -BFHSBFHS medlemslogo

Som ett led i vår kvalitetssäkring är vi självklart medlemmar i BFHS. Branschrådet är en leveranstörs- och fabrikatsoberoende ekonomisk förening för hjärtstartare och utbildning i samhället och verkar för ökad överlevnad vid hjärtstopp. Vår grundare Camilla Thurell sitter med i styrelsen för BFHS. Läs mer här om branschrådet.

Life in Mind AB • Kindstugatan 1, 111 31 Stockholm • 08 - 684 09 006 • info@lifeinmind.se