Dela inlägg

Tips för sommarapoteket- gör dig redo inför semestern!

Vi vill ju inte behöva avbryta en skön semesterdag i hängmattan för att behöva kasta sig i bilen och leta öppet apotek eller till och med en närakut, när vi är bortresta. Eller ännu värre om vi är utomlands. Här kmmer några små tips från Camilla Thurell om vad som kan rädda en hel semester om vi har packat apoeks-necessären rätt!

Plåster med motiv – kanske dt viktigst av allt, det kan rädda en hel dag. 

Steristrip- smala små tejpremsor som kan dra ihop många små sårskador så att du inte behöver åka till närakuter.  

Skavsårsplåster – ett skavsår kan förstöra en hel utflykt

Olika valfria kompresser + kirugtejp för att skydda olika sår och skrubbsår. Eller snygg, som fäster i sig själv- supersmiigt

Tryckförband- det ska ändå vara med. Har vi oturen att någon drabbas av en stor blödning som är svår att stoppa behövs ett tryckförband. Ps. Finns ofta i första hjälpen kitet i bilen.

Vätskeersättning– väldigt bra att alltid ha med sig några påsar, ifall någon skulle bli snabbt dålig i magsjuka eller värmeslag 

Sputa/sugrör- ifall ni har små barn som vägrar dricka ovan. 

Febernedsättande – det är så onödigt att  behöva åka till ett nattöppet apotek för att lilleputt har fått hög feber mitt i natten

 

Nässpray /nässdroppar – en täppt näsa är inte roligt för någon i familjen Hydrokortisonsalva – stillar många elaka bett. 

Xylocainsalva -bedövar huden vid insektsbett eller inför rengöring av ett sår – kan också kallas trollerisalva 🙂 

Medel mot myggor- vi kan ju försöka reducera antalet bett 

Pincett, mot både stickor och taggar av olika slag 

Microlax – att blir förstoppad på semestern är inte helt ovanligt, och även där är det så onödigt att behöva slänga sig iväg till ett apotek eler närakut, när det är så lätt löst med ett litet mikrolax. Att ha ont i magen hör inte hemma på semestern! 

Kräkpåse Finns super smarta kräkpåsar med kant att köpa, för att slippa kräkas i en matkasse (eller inget alls!) om man blir åksjuk i bilen. 

Mitt hetaste tips:  

packa en liten necessär med det nödvändigaste i början qv semestern, sen behöver ni bara slänga med den varje gång ni ska iväg någonstans- så behöver ni inte tänka på det varje gång. 

Ps. på måndadag 20/6 medverkar Camilla Thurell i nyhetmrogon för att prata om ovan och ge sina bästa tips. Hoppas vi ses!

Ha en magisk sommar! 

 

Instruktörsutbildning HLR

Instruktörskursen inkluderar:
-Instruktörsbok från Svenska HLR-rådet
-Övningsmaterial
-Registrering och certifikat enligt Svenska HLR-rådets riktlinjer

Pris: Från 3500kr ex moms per person, beroende på antal deltagare.

Utbildningstillfället är 4-5 timmar beroende på antalet deltagare.

LÄS MER