En Livsviktig webbkurs

OBS! För närvarande är vår webbkurs under bearbetning för en helt ny version, enligt nya riktlinjer för Hjärt- och Lungräddning. Den helt nya och förbättrade webbkursen lanseras under april månad. Stay Tuned!

En Livsviktig kurs är en heltäckande kurs där vi utbildar dig i hjärt- och lungräddning (HLR) och luftvägsstopp samt utvalda akuta olycksfall och sjukdomstillstånd som kan drabba barn. Teori varvas med praktik på dockor och utbildningen ger en bred handlingsberedskap och ökad trygghet att våga agera i väntan på ambulans.

Detta är ingen vanlig webbkurs- vi har nämligen skapat en kurs med exakt samma innehåll och kvalitet som vår fysiska kurs. Du får en docka hemskickad och sen samma sorts instruktioner och genomgång av Camilla Thurell i strukturerade filmklipp, du får också samma kursmaterial hemskickat och även möjlighet till personlig kontakt med Life in Mind för att kunna ställa frågor.

Här kan du se vår film om webbkursen

Kurserna riktar sig till dig som förälder, mor- eller farförälder, till dig som brukar sitta barnvakt eller kanske bara har barn i din närhet, utan några krav på förkunskaper.

 

Den kompletta kursen, barn 0år-pubertet:
HLR och Luftvägsstopp inkl Första hjälpen föreläsning

 

 

 

 

 

 

 

 

Barn 0-1 år:
HLR och Luftvägsstopp inkl Första hjälpen föreläsning

 

 

 

 

 

 

 

Barn 1 år -pubertet:
HLR och Luftvägsstopp inkl Första hjälpen föreläsning

 

 

 

 

 

 

 

Kursinnehåll

 • Luftvägsstopp (när barnet sätter i halsen)
 • Hjärt- och lungräddning (HLR)
 • Information om att larma 112
 • Övningar med docka
 • Föreläsning i Första hjälpen Barn (akuta sjukdomar och olycksfall)

 

I priset ingår

 • Övningsdocka (spädbarn och/eller större barn)
 • Vårt unika kursmaterial
 • Handlingsplan att hänga upp hemma
 • Möjlighet till personlig kontakt med instruktör från barnakuten (via vår slutna Facebook-grupp)
 • Fri tillgång till kursen i 2 månader -notera att dina 2 månader börjar så snart du genomfört ditt köp
 • Porto för docka och kursmaterial (inom Sverige)

 

Efter kursen behåller du din docka så att alla som vill sedan kan öva flera gånger och ofta, så att ni känner er trygga. Det är nämligen de praktiska övningarna som sätter sig i ditt muskelminne och kommer vara det som gör skillnad i en akut situation. Vill du repetera kursen efter dina 2 månader får du köpa den till ett kraftigt reducerat pris.

Praktisk övning ger muskelminne och upprepad övning flera gånger är nyckeln till mod!
Läs Trygg Hansa undersökning bland småbarnsföräldrar som pekar på just detta

 

Vanliga frågor

När startar mina 2 månder med fri tillgång till kursen?
Dina 2 månader börjar så snart du köpt kursen. Eftersom du kommer få vänta några dagar på att få hem ditt kursmaterial och dockor har vi valt att ge dig en lång tillgång till kursen så att det inte ska bli stressigt för dig/er att ta del av kursen.

Hur snabbt får jag hem mitt kursmaterial och övningsdockor?
Från det att du loggat in i webbkursen och uppgett din adress inne på webbkurs-sidan postar vi dina dockor med rekommenderat brev inom 10 arbetsdagar. Under juli månad har vi inte bemanning på kontoret vilket innebär att leveransen av kursmaterial och dockor dröjer till början på augusti månad. Om du tycker att din leverans dröjer får du gärna slå oss en signal på 08-684 09 006!

Kan jag köpa en repetitionskurs om jag vill öva igen om ett tag?
Självklart kan du det, vi uppmuntrar alla att repetera och vi vet att det är repetition som är nyckeln till trygghet. Du som vill repetera kursen kommer att kunna köpa tillgång till repetitionskursen inom kort, och då till ett väldigt fördelaktigt pris eftersom du redan har allt material hemma.

FÖRELÄSNING- FÖRSTA HJÄLPEN FÖR BARN

Första hjälpen barn- akuta sjukdomar och olycksfall

För dig som nyligen övat HLR och luftvägsstopp finns denna kompletterande utbildning i Första hjälpen Barn. Vad gör du om ditt barn råkar ut för falsk krupp eller ramlar ner för trappan hemma? Här får du en genomgång av de vanligaste akuta sjukdomarna och olycksfallen bland barn och vad du ska tänka på som förälder. Även här har du fri tillgång tillkursen under 2 månader.

 

 

 

 

KURSINNEHÅLL

Akuta sjukdomar

 • Feberkramper
 • Allvarlig allergi
 • Falsk krupp

 

Olycksfall

 • Blödningar
 • Skall- och nackskador
 • Förgiftning
 • Drunkning
 • Brännskador

 

 

Historien bakom webbkurserna..

nyhetsmorgonI februari 2016 kom jag i kontakt med Alexandra, mamma till lilla Nova, som en helt vanlig dag satte en popcornkärna i halsen. Novas liv gick inte att rädda och Nova är en liten ängel idag.

Novas mamma känner så starkt att kurser i HLR och första hjälpen borde erbjudas till alla föräldrar. Jag har utbildat föräldrar och förskolepersonal i HLR och första hjälpen i över 10 år men sedan jag fick ta del av Alexandras historia känner jag ett större och mer gripande ansvar än jag någonsin gjort. Vi bara måste nå ut till alla som har barn omkring sig med den här kunskapen. Jag inser att vi aldrig kommer kunna hålla våra fysiska kurser på alla orter, så vi når alla i Sverige. Därför skapade vi En Livsviktig kurs som webbkurs.

Se här varför webbkursen blev till.

 /Camilla Thurell, grundare av Life in Mind