En Livsviktig webbkurs

OBS! För närvarande är vår webbkurs under bearbetning för en helt ny version, enligt nya riktlinjer för Hjärt- och Lungräddning. Den helt nya och förbättrade webbkursen lanseras i september 2017. Stay Tuned!

En Livsviktig kurs är en heltäckande kurs där vi utbildar dig i hjärt- och lungräddning (HLR) och luftvägsstopp samt utvalda akuta olycksfall och sjukdomstillstånd som kan drabba barn. Teori varvas med praktik på dockor och utbildningen ger en bred handlingsberedskap och ökad trygghet att våga agera i väntan på ambulans.

Detta är ingen vanlig webbkurs- vi har nämligen skapat en kurs med exakt samma innehåll och kvalitet som vår fysiska kurs. Du får en docka hemskickad och sen samma sorts instruktioner och genomgång av Camilla Thurell i strukturerade filmklipp, du får också samma kursmaterial hemskickat och även möjlighet till personlig kontakt med Life in Mind för att kunna ställa frågor.

Här kan du se vår film om webbkursen

Kurserna riktar sig till dig som förälder, mor- eller farförälder, till dig som brukar sitta barnvakt eller kanske bara har barn i din närhet, utan några krav på förkunskaper.

 

Kursinnehåll

  • Luftvägsstopp (när barnet sätter i halsen)
  • Hjärt- och lungräddning (HLR)
  • Information om att larma 112
  • Övningar med docka
  • Föreläsning i Första hjälpen Barn (akuta sjukdomar och olycksfall)

 

I priset ingår

  • Övningsdocka (spädbarn och/eller större barn)
  • Vårt unika kursmaterial
  • Handlingsplan att hänga upp hemma
  • Fri tillgång till kursen i 2 månader
  • Porto för docka och kursmaterial (inom Sverige)

 

Efter kursen behåller du din docka så att alla som vill sedan kan öva flera gånger och ofta, så att ni känner er trygga. Det är nämligen de praktiska övningarna som sätter sig i ditt muskelminne och kommer vara det som gör skillnad i en akut situation. Vill du repetera kursen efter dina 2 månader får du köpa den till ett kraftigt reducerat pris.

Praktisk övning ger muskelminne och upprepad övning flera gånger är nyckeln till mod!
Läs Trygg Hansa undersökning bland småbarnsföräldrar som pekar på just detta

 

Historien bakom webbkurserna..

nyhetsmorgonI februari 2016 kom jag i kontakt med Alexandra, mamma till lilla Nova, som en helt vanlig dag satte en popcornkärna i halsen. Novas liv gick inte att rädda och Nova är en liten ängel idag.

Novas mamma känner så starkt att kurser i HLR och första hjälpen borde erbjudas till alla föräldrar. Jag har utbildat föräldrar och förskolepersonal i HLR och första hjälpen i över 10 år men sedan jag fick ta del av Alexandras historia känner jag ett större och mer gripande ansvar än jag någonsin gjort. Vi bara måste nå ut till alla som har barn omkring sig med den här kunskapen. Jag inser att vi aldrig kommer kunna hålla våra fysiska kurser på alla orter, så vi når alla i Sverige. Därför skapade vi En Livsviktig kurs som webbkurs.

Se här varför webbkursen blev till.

 /Camilla Thurell, grundare av Life in Mind