Fakta om kursen

Kursinnehåll:
– Undersökning av livlös person
– Hjärt- och lungräddning (HLR)
– Handgrepp vid luftvägsstopp
– Första Hjälpen / L-abc
– Att larma 112
– Akuta sjukdomstillstånd och olycksfall
( Kramper, diabetes, allvarlig allergi, bröstsmärtor, stroke
brännskador, skallskador, nack- och ryggskador, drunkning)

Kurslängd:
3tim

I kursen ingår:
– Intyg
– Kursmaterial
– Handlingsplaner till arbetsplatsen


HLR & Första hjälpen VUXEN

Vad gör du om din kollega, svärfar eller någon på stan plötsligt faller ihop?

Kursen innehåller Första hjälpen samt Hjärt- och Lungräddning. Vi tar även upp vanliga sjukdomstillstånd och olycksfall.  som stroke, hjärtinfarkt, allvarliga allergier, kramper och diabetes. Likaså olycksfall som fallolyckor, nack- och ryggskador, drunkning, luftvägsstopp och brännskador. Vi skräddarsyr efter era behov. Teori varvas med praktik på dockor och utbildningen ger en bred handlingsberedskap och ökad trygghet att våga agera i väntan på ambulans.

Ladda ner produktblad här

 

 

 

 

 

 

 

För ett knappt år sedan gick jag er kurs. Jag förstod inte då fullt ut hur viktig er kurs verkligen är. Intellektuellt förstod jag, men inte känslomässigt. De senaste fyra veckorna har fått mig att verkligen förstå. Alla ska kunna HLR. Det räddar liv.

Min pappa fick ett hjärtstopp i hemmet. Mina småsyskon, 13 och 10 år, handlade snabbt. De ringde 112 och påbörjade HLR tills att ambulansen kom. I efterhand säger sjukhuspersonalen att deras insats räddade pappas liv. Om jag skulle varit med hade jag också vetat hur viktigt det är att påbörja HLR och att varje minut är livsviktig. Tack vare er kurs hade jag vetat. Er kurs och kunskapen ni sprider räddar liv.

Emma