Vilken bra kurs! Lisa, Scania

Fakta om kursen

Kursinnehåll

– Genomgång/repetition av basal HLR
– Information kring hjärtstartaren i vårt samhälle.
–  Fysiologi vid hjärtsjukdom
–  Larmrutiner
–  Praktisk genomgång av hjärstartartaren
–  Scenarieträning med hjärtstartaren (DHLR)
–  Etik och reaktioner vid ett hjärtstopp på arbetsplatsen

Kurslängd:
– 3,5 timme

Ingår i kursen:
– Intyg till varje deltagare
– Handlingsplaner till arbetsplatsen


D-HLR (HLR med hjärtstartare)

En brandsläckare är en självklar del i säkerhetsutrustningen på varje företag. Idag vet man att 100 personer dör i bränder varje år, medan 10.000 personer drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus. Finns en hjärtstartare i närheten inom fem minuter kan upp till 70% räddas till livet, mot 8% utan den! När vi vet detta borde hjärtstartare vara lika sjävklar som brandsläckaren på varje företag.
Det är den snart.

Utbildningen är ytterst praktisk med spännande och högst verklighetsanpassad scenarieträning i olika hjärtstoppssituationer. Ni blir inte bara drillade i att använda hjärtstartaren, utbildningen ger även fin teambuilding och trygghet i arbetsgruppen.

Vi har fina erbjudanden och paketpris på utbildning och hjärtstartare.
Vi kan nu även genom ett samarbete med Svea Finans erbjuda möjligheten att hyra hjärtstartare vilket har många fördelar.

Svenska standarden för Hjärtsäker Zon

I september 2015 släpptes en ny svensk standard, SS280000: Hjärtsäker zon – användning av hjärtstartare i offentliga och andra miljöer utanför sjukvården.

Om ni som företag och arbetsplats vill uppfylla en hjärtsäker zon enligt den nya svenska standarden hjälper vi er självklart med detta!

För att ladda ner standarden kostnadsfritt gå in på SIS Swedish Standard Institute.

 

 

Många företag har redan börjat. Se till att ditt företag är med i tiden. Utbilda din personal och införskaffa en hjärtstartare!

Ladda ner produktblad här